POLITICA RETUR

Dreptul de retragere din contract

Retragerea din contract se refera la dreptul tau legal de a renunta la comanda plasata prin efectuarea unui retur de marfa. Acest aspect este reglementat prin legislatia in vigoare, Ordonanța de Urgența nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor la distanța. Poti beneficia de acest drept legal daca sunt indeplinite conditiile de mai jos.

Returul se poate face in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care ai intrat in posesia comenzii, fara a fi nevoit sa justifici decizia de retragere. In acest caz, te rugam sa ne aduci la cunostinta decizia ta, trimitand un e-mail la adresa [email protected]

Pentru derularea procedurii de retur este obligatorie trimiterea unul mail la adresa: [email protected] in care sa mentionezi urmatoarele detalii: 

  • Motivul pentru care returnezi marfa, in cazul in care doresti sa-l completezi (Motiv Returnare)
  • Contul IBAN in care urmeaza sa viram contravaloarea marfurilor returnate, banca la care este deschis contul, nume titular cont bancar
  • Orice observatie relevanta si care are legatura cu returnarea produselor (Observatii)

Dorim sa te atentionam ca returnarea produselor catre iaka neinsotite de completarea tuturor informatiilor solicitate, poate atrage dupa sine intarzieri in timpul de procesare a returului, respectiv de rambursare a contravalorii produselor.

  • Atat produsele, cat si ambalajele originale trebuie returnate la nivelul de calitate la care au fost primite, fara a fi suportat deteriorari ulterioare.
  • Foarte important: pentru a putea respecta cerintele procedurii de retur, te rugam sa pastrezi atat ambalajele si etichetele originale ale produselor, cat si documentele ce au insotit comanda (factura si formular de retur) pentru o perioada de 14 de zile calendaristice de la data receptionarii, pentru eventualitatea in care, ulterior, in acest interval de timp, decizi sa faci un retur de marfa.
  • Asigura ambalajul original prin introducerea lui intr-o alta cutie / punga de transport, dupa caz. Sigileaza bine coletul.
  • Costurile de livrare ale retururilor de marfa sunt suportate de tine, atunci cand: marimea produsului a fost gresit aleasa sau te-ai razgandit in ceea ce priveste alegerea facuta (produs, model, culoare). In aceasta situatie, vei contacta firma de curierat rapid pentru efectuarea returului si vei plati transportul coletului la destinatie.
  • Pentru situatiile in care produsul/produsele livrate catre tine prezinta defecte imputabile producatorului sau vanzatorului, te rugam sa ne contactezi pentru a ne aduce la cunostinta problemele existente si sa ne transmiti poze relevante privind defectele identificate la adresa de e-mail [email protected] In acest caz, iti vom trimite curierul pentru ridicarea coletului si vom plati transportul lui la destinatie. Daca este vorba despre un retur integral al comenzii (returnarea tuturor articolelor comandate) si soliciti restituirea contravalorii ei, iaka iti va restitui si costul aferent livrarii initiale a comenzii. Daca efectuezi un retur partial (returnezi doar o parte din articolele comandate) si soliciti restituirea contravalorii aferente, iaka va plati doar valoarea produsului returnat, nu si costul transportului initial.
  • In vederea returnarii marfurilor, foloseste serviciile unei firme de curierat rapid. Te rugam sa nu expediezi produsele prin intermediul Postei Romane. Adresa la care se returneaza produsele cumparate de pe [email protected] care se regaseste si pe formularul de retur este: Str. Garii nr 40, Rasnov, jud. Brasov.
  • Restituirea contravalorii produselor returnate se face intr-un interval de 14 zile calendaristice de la data la care am receptionat și verificat produsele. Rambursarea sumei se face prin virarea acesteia în contul indicat de tine in formularul de retur, in cazul in care ai achitat comanda ramburs sau direct in contul asociat cardului tau, atunci cand ai efectuat plata comenzii online. Daca sunt intarzieri in procesul de rambursare a sumelor aferente platilor online, te rugam sa verifici acest lucru si cu banca emitenta a cardului tau.